Poiana Ţapului

poianatapului_v001010.jpg poianatapului_v001009.jpg poianatapului_v001007.jpg
Hoteluri
Vile
Pensiuni
Primaria Orasului Busteni
Caută pe site
Buşteni este un mic oraş de munte în nordul judeţului Prahova, Muntenia, în centrul României. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munţilor Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 m. Are o populaţie de 10.374 locuitori.

Altitudinea medie a oraşului Buşteni este de 850 m. Este una din cele mai populare staţiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulţime de oportunităţi şi activităţi de vacanţă, de la schi, la excursii montane. Situat la 135 km de Bucureşti, se întinde 7 km de-a lungul văii între "Vadul Cerbului" şi tunelul săpat în pintenul muntelui "Muchia Lungă".

Clima este specifică Culoarului Prahovean cu ierni blânde şi veri răcoroase.

Staţiunea, înconjurată de munţi, a fost în anul 1916 locul unor confruntări militare în timpul Primului Război Mondial. În vârful Munţilor Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, veghează un monument comemorativ înalt de 25 m, Crucea Eroilor Neamului, construit între
Primaria Orasului Busteni, de data aceasta in preajma sarbatorilor de iarna
1926 - 1928.Monumentul a fost construit in memoria eroilor cazuti in primul razboi mondial, din initiativa reginei Maria, cu bani colectati de la deponenti, inclusiv Casa regala britanica si guvernele tarilor Aliate.

Pentru turiştii care nu caută neapărat drumeţiile montane, staţiunea oferă o bogată paletă de obiective turistice atât în interiorul ei:

Casa scriitorului Cezar Petrescu- construită în 1918 (arhitectură tradiţională).
Castelul Cantacuzino - construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino;
Biserica Domnească - construită în anul 1889, ctitorie a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, se remarcă prin arhitectura deosebită, dotările interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) şi vechimea sa.
Casa Româno-Franceză.
Monumentul "Ultima Grenadă" - a fost ridicat în anul 1928 şi dedicat eroului "Caporal Vasile Muşat".

Monumente naturale: Cascada Urlătoarea, Babele, Sfinxul, Grupul Bătrânilor etc.
Rezervaţii naturale: Parcul Naţional Bucegi, Poiana Crucii, Babele etc.
Vizitatori pana acum: