Poiana Ţapului

poianatapului_v001010.jpg poianatapului_v001009.jpg poianatapului_v001007.jpg
Hoteluri
Vile
Pensiuni
Castelul Peleş
Caută pe site
SINAIA, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social. Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastirii omonime de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec. XVII), Sinaia imbina neintrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.

Statiunea este situata la o altitudine cuprinsa intre 798 si 1055 m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vaii raului Prahova, Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde.

La o distanta de 123 km de Bucuresti, 106 km de Aeroportul International Henri Coanda (Bucuresti) si 37 km de Brasov, Sinaia este situata de-a lungul DN1, beneficiind si de cai ferate de acces.

Sinaia este locul vacantelor visate, ce devin realitate.

In ziua de 22 august 1875 s-a pus piatra de temelie a castelului ce urma sa devina simbolul Sinaii.
Cu o arhitectura perfect adaptata peisajului inconjurator, castelul isi inalta turnurile, imbratisate parca de decoratiunile de lemn si piatra, dominand Valea Pelesului.
Demn de mentionat este ca Pelesul a fost primul castel din Europa electrificat in intregime. Fiecare dintre cele peste 170 de camere este un regal pentru privitor, lemnaria sculptata si coloratura vie a vitraliilor coplesind prin frumusete. Castelul adaposteste una dintre cele mai valoroase colectii de tablouri din Europa (peste 2000 de piese), sali dedicate armelor, biblioteci etc.
 In gradina castelului, sculpturile monocrome contrasteaza cu bogatia cromatica a florilor in cel mai curat stil renascentist.
Pastrand stilul inconfundabil, Castelul Pelisor vine sa completeze impresia de atemporalitate ce domina Valea Pelesului.
Webcam Sinaia
Harta Sinaia (Wikimapia)
Citeste mai multe despre Orasul Sinaia
Harta Sinaia
Cazino Sinaia
Vizitatori pana acum: